Eljegyzési gyűrű

Megtaláltad szíved választottját, érzed hogy Ő az igazi, eldöntötted hogy megkéred a kezét? Itt jön a képbe a vőlegény számára egyik legfontosabb kérdés: hogyan válasszunk gyűrűt, milyen legyen, milyet kell venni?

Nem kell pánikolni, megtalálni a tökéletes eljegyzési gyűrűt nem annyira bonyolult, mint az elsőre tűnhet. Azonban egy kis nyomozást igényel a dolog. Először is meg kell tudni a méretét, ha választottad visel már gyűrűs ujján gyűrűt, azt csak le kell mérni a kellő pillanatban. A legegyszerűbb módja, ha felhúzzuk valamelyik ujjunkra és megjelöljük, hogy meddig ment fel. Ha nincs gyűrű amit lemérhetnénk, akkor próbáltassunk vele fel egyet és jegyezzük meg a címkén feltüntetett méretet. De leendő anyósunk vagy párunk leánytestvére is segítségünkre lehet.

Ha már tudjuk a méretet, a következő a stílus, amit ki kell derítenünk. Ez egyszerű feladat, ha vannak ékszerei a hölgynek, ezek fényképét megmutatva egy ékszerésznek az már pontosan meg tudja állapítani a gyűrű stílusát. Ha nem áll módunkban ez a lehetőség, akkor sokat segíthet egy sima séta az ékszerészeti vitrinek előtt, amely során kipuhatolhatjuk, hogy a klasszikus vagy inkább modern stílus áll hozzá közel, vagy mely színeket szereti jobban. Mostanában a színes drágakövek iránt megnőtt a kereslet, ez által könnyebben találhatunk különleges, egyedi darabot kedvesünknek. Tartsuk szem előtt, hogy ezt a gyűrűt akár egy életre szánjuk, ezért, ha módunkban áll, keressünk valami örök darabot.

Napjainkban a legnépszerűbb a háromköves gyémánt eljegyzési gyűrű. A gyémánt egy örök darab, ezért a megfelelő gyűrű kiválasztását követően bizonyosodjunk meg abban is, hogy a kellő szimbolikus jelentéssel rendelkezik, mivel egy életen át ez fogja jelképezni érzéseinket a párunk iránt. Azért is örvend nagy népszerűségnek a háromköves gyűrű, mivel a szerelem időtlenségét szimbolizálja, azaz a múltat, a jelent és a jövőt. Ezeknek a gyűrűknek az esetében általában nagyobb, hangsúlyosabb a középső, de a három teljesen egyforma méretű köveseket is megtaláljuk egyaránt. Fehér vagy sárga aranyból is, illetve azok kombinációjából is találunk háromköves eljegyzési gyűrűt. Véséssel egyedivé varázsolhatjuk, valami személyes üzenettel.

Az egyköves esküvői gyűrűk a klasszikus gyémánt eljegyzési gyűrűket foglalják leginkább magukba. Ezek általában egyedi, exkluzív ékszerek, és a gyémántgyűrűk felső kategóriájába tartoznak. Itt a gyémánt formája lehet akár négyzet, akár ovális alakú is, a legtöbb esetben rendelésre készülnek, az egyedi igényeknek megfelelően, természetesen a kő mérete itt jóval hangsúlyosabb. Ilyen egyköves gyűrűket láthatunk a hírességek esküvőin is, mint pld. Kate Middleton gyűrűje, melyet egykoron Diana hercegnő is viselt.

Valódi-e a gyémánt a gyűrűben, honnan tudjuk? Természetesen a legegyszerűbb és kézenfekvő, hogy hitelesített gyémántot vegyünk, akkor elkerülhető még a felmerülése is ennek a kérdésnek. De van pár trükk, amit jó ha tudunk, így nincs szükség szakértőre, hanem mi is könnyen kiszűrhetjük az esetleges hamis követ. Az első: leheljünk rá a gyémántra, mintha egy ablaküvegre tennénk, amennyiben azonnal kitisztul, akkor biztosan gyémántról beszélünk, ha időbe telik, biztosan hamis a kő. A második módszer: fogjunk egy újságot és a követ fordítsuk fejjel lefelé az újságra, ha olvasható az újság a kövön keresztül, az hamis kő, hiszen a gyémánt töri a fényt.