Esküvői ruha

Minden menyasszony számára az esküvői készületek során az egyik legsarkalatosabb és legfontosabb kérdés, hogy hogyan, mi alapján és milyen menyasszonyi ruhát válasszon. A hölgyek szeretnék, hogy tíz-húsz év elteltével is büszkén mutogathassák azt a ruhát melyben kimondták a boldogító igent. De hogyan döntsék el a felmerülő sok-sok kérdést ezzel kapcsolatban? A következőkben néhány fontos tanáccsal sietünk az ifjú arák segítségére.

Mindenképpen abból kell kiindulni, hogy milyen típusú lesz az esküvő és az esküvő hangulatával harmonizáló ruhát kell választani. A katalógusok nagyban megsegítik a választást.

Eldöntendő kérdés, hogy vásárolni szeretnénk a menyasszonyi ruhát vagy kölcsönözni.

Különleges, nem mindennapi ruhát célszerű választani, hiszen a menyasszonyi ruhát csak egyszer vesszük fel, ezért mehet kissé a kényelem rovására is.

Olyan ruhát válasszunk, ami megy a bőrszínünkhöz és alakunkhoz, ne csalódjunk, ha némelyik típus nem illik hozzánk.

Érdemes időpontot egyeztetni a kölcsönzőben vagy menyasszonyi ruha szalonban, hiszen ez által biztosított, hogy az eladó teljes mértékben ránk figyeljen.

Érdemes szabadságot kivenni, mivel fáradtan, munka után ruhát próbálni nem a legszerencsésebb dolog, illetve a szombati nyüzsgés is kerülendő.

Bízzunk az eladó tapasztalatában, ne próbáljunk fel minden egyes ruhát amit látunk a fogason, hanem kérjük meg, hogy az elképzelésünknek leginkább megfelelő modelleket mutassák meg.

Bizonyosodjunk meg abban, hogy a ruha hátulról is jól álljon, ez azért is fontos, mivel a meghívottak leginkább hátulról fogják megcsodálni a ruhát.

A ruhapróbára mindenképpen vigyük magunkkal az esküvőn viselni kívánt cipőt, vagy egy azzal megegyező sarokmagasságút, illetve egy pánt nélküli melltartót.

Az esküvői ruhával együtt érdemes kiválasztani az olyan kiegészítőket mint a fejdísz, hogy láthassuk mi illik hozzá.

Fontos, hogy a ruhapróbára ne egyedül menjünk, hanem egy olyan személy kíséretében, akinek adunk a véleményére, a legjobb választás ha anyuka vagy lánytestvér kísér el. Vigyünk magunkkal fényképezőgépet, ez nagyban megkönnyíti a választást és döntéshozatalt.

Amennyiben fátylat is szeretnénk viselni az esküvői ruhához, akkor mindenképpen próbáljuk fel a ruhával, az összhatás miatt.

Olyan ruhát válasszunk, amiben jól érezzük magunkat. Ahogy a mondás is tartja: „az elégedett menyasszony-boldog menyasszony”.

A ruhát felöltve gondoljunk olyan dolgokra is, hogy tudunk-e benne majd táncolni, mennyire tudunk benne mozogni, illetve hosszabb ideig mennyire kényelmes.

A menyasszonyi ruha kölcsönzésére vonatkozó szerződést olvassuk át figyelmesen, mielőtt aláírnánk.

A ruhapróba során ne idegeskedjünk, próbáljuk magunkat jól érezni, elvégre az igazi kiválasztása nem mindig sikerül elsőre.

Továbbá fontos az is, hogy ne hagyjuk az esküvői ruha kiválasztását az utolsó hetekre. Attól függetlenül, hogy sok magas színvonalú esküvői ruha szalon, kölcsönző áll rendelkezésünkre, könnyen előfordulhat, hogy a kinézett ruha már foglalt lesz a számunkra szükséges időpontra. De az esküvő pontos dátumát is egyeztessük a szalonnal, elkerülve, hogy ne tudják nekünk lefoglalni azt.

A ruhafoglalást vagy vásárlást az esküvői ruhával kell kezdeni. Ekkor válik el, hogy milyen színű lesz a ruha, pezsgő, fehér vagy egyéb. Ez után lehet ehhez igazítva kiválasztani a vőlegény ruháját. A leendő férjek nyugodtan bízzák magukat ebben a kérdésben a párjukra, a hölgy jó ízlése garantálja, hogy a vőlegénynek is hozzá illő, elegáns ruhája legyen.

A férfi ruha választék is óriási és a különböző magas színvonalú ruhák közt könnyen megtalálhatjuk a leginkább megfelelőt. Az öltöny és ing mellé érdemes még mellényt, illetve mellény-szettet venni, így kombinálhatóvá tehetjük az öltözetet. A vőlegény öltönyök az esküvőt követően is remekül viselhetők.