Esküvői videó

Életünk meghatározó eseményeit amióta csak képalkotás létezik, megörökítjük magunknak, rokonainknak, illetve gyermekeink részére. Mi sem képviselhetné jobban ezt a szokást, mint életünk nagy napja, az esküvő megörökítése. Természetesen a technika fejlődésével ez a szolgáltató iparág is sokat változott és fejlődött. Ha nagyszüleink esetében még csak néhány közös esküvői fénykép kimerítette ezt a lehetőséget, addig mára egy komplett kis filmes-fotós iparág épült. Manapság már esküvői színhelytől függetlenül a modern technológia nyújtotta összes filmes lehetőség közül választhatunk. A továbbiakban néhány tanáccsal szeretnénk szolgálni ezen a téren is.

Akár magunk, akár esküvőszervező segítségével bonyolítjuk le a házasságkötési ceremóniát és az azt követő ünneplést, a jól megválasztott esküvői videóson múlik, hogy az utókor, illetve akik nem voltak jelen, mit és hogyan fog látni az egészből. Mivel itt nem egy filmről van szó, nincs lehetőség ismétlésre és gyakran alakulhatnak spontán, váratlan helyzetek is, melyekhez a videósnak gyorsan alkalmazkodnia kell, hogy minden esetben a tőle elvárt és legjobb eredményt tudja nyújtani. Ezért fontos, hogy személyesen válasszuk ki a leendő esküvői videósunkat. Ne hagyatkozzunk csak egy weboldalra és az ott referenciaanyagként szereplő csodás esküvői képekre és videókra! Bár kétség kívül ezek is elárulnak sok mindent az adott szakemberről.

Pontosan állapítsuk meg azt a keretet, melyet az esküvői videóra, képekre tudunk, szeretnénk szánni, hiszen a plafon a csillagos ég, és hajlamos az ember elképzelni sok-sok mindent, amiről később már nehéz lemondani, amikor közlik velünk az árát. Ezért a költségvetésünket, illetve a képanyagokra szánt összeget tudassuk a választott szakemberrel, így ő is pontosan tudni fogja, hogy mi az amiből gazdálkodhat.

Mindenképpen szánjunk rá időt, hogy akár több, személyes találkozó keretén belül megismerjük azt az embert, akire életünk egyik legszebb napjának a megörökítését bízzuk! Ismerkedjünk meg munkáival, tudjuk meg milyen tapasztalatokkal rendelkezik, tájékozódjunk hogy adott helyzeteket hogyan kezel, illetve mennyire van felkészülve ezekre. Ismerjük meg a személyes látásmódját, hiszen az mindenképpen rávetül a felvételekre is. Amennyiben megtaláltuk a számunkra leginkább megfelelő esküvői videóst, a következő, egyben legfontosabb lépések egyike, hogy minden részletet egyeztessünk vele, illetve hogy azokat hogyan szeretnénk viszontlátni. Itt segítségére lesz a felkészült szakember, hiszen ajánlani fog akár olyan ötleteket is, melyek az Ön fejében esetleg meg sem fordultak, illetve elmondja, hogy mit lehetséges megvalósítani és mit kevésbé. Manapság pld. szabadtéri esküvő esetén már akár a drónokról (távvezérelt mini-repülőeszköz) rögzített felvételek is elérhetőek, azaz a technika széles palettáját nyújtja a lehetséges esküvői videók stílusát illetően. A részletek átbeszélése során emeljük ki a számunkra kivételesen fontos pillanatokat. Az olyan részletekre mindenképpen térjünk ki, hogy ha a ceremóniának egy bizonyos részét pld. több látószögből is szeretnénk viszontlátni a kész esküvői videónkon. Az esetleges kulturális aspektusokra is hívjuk fel a videós figyelmét, pld. multi-kulturális házasságkötés esetén.

Kérjük ki a szakember véleményét is, könnyen lehet, hogy a tapasztalatából kiindulva ad egy-két remek ötletet. Beszéljük át a technikai részleteket is, napjainkban pld. a Blu-ray lemezre való rögzítés is elérhető, ami már a jövő színvonalát képviseli a felvételek minőségét illetően.

A fenti néhány irányelvet betartva biztos lehet benne, hogy az elvárásainak megfelelő esküvői videó, képanyag fog készülni élete nagy napjáról, melyet unokái is visszanézhetnek és büszkén mutathatja meg mindenkinek az évek teltével is.