Helyszínek

Hogyan találjuk meg az ideális esküvői helyszínt?

Rengeteg időt tölthetünk el akár feleslegesen is a megfelelő esküvői helyszín felkutatásával, ha nem célirányosan keresünk, mivel az így talált helyek többsége változatlanul nem biztos, hogy elvárásainknak, elképzeléseinknek teljes mértékben megfelelnek. Könnyen lehet, hogy pld. maga a környezet, az elrendezés elnyeri tetszésünket, azonban a kiszolgálásról és a többi fontos részletről nem tudunk semmit.

Ezt követik az árajánlatkérések. Sose zárkózzunk el egy lehetséges esküvői helyszíntől meg sem tekintve azt, dobjuk félre a kialakult sztereotípiákat, hogy biztos drága, vagy nem a stílusunk. Gyakran pont egy ilyennek tűnő hely valósíthatja meg az elképzeléseinket, egy-két ötletes dekoráció óriásit változtathat a helyen, az ár pedig széles skálán mozog. Pld. egy csárdát is úgy fel lehet díszíteni, hogy akár egy teljesen modern hangulatú esküvőt is tarthatunk benne.

De ez a folyamat mindenképpen sok idővel jár, sok telefonálgatással, ajánlatkéréssel és végeredményben az is előfordulhat, hogy nem is olyan helyszínt sikerül találni, amelyre igazán vágytunk. Ezért megfontolandó, hogy ezt a feladatot bízzuk szakemberekre, esküvőszervezőkre, akik már az összes lehetséges helyszínnel tisztában vannak, ismerik, és átbeszélve elvárásainkat azonnal fel tudnak ajánlani többet is, a számunkra leginkább megfelelő esküvői helyszínekből. Tehát, ha nem vagyunk biztosak benne, hogy időnk engedi és kedvünk is van hozzá, akkor jobb ötlet az esküvői helyszínt szakember segítségével megtalálni. Egy csomó bosszúságtól és kellemetlenségtől is megóvhatjuk magunkat, illetve párunkat.

Ha mégis úgy döntöttünk, hogy ezt a feladatot magunkra vállaljuk, arra az esetre következzen néhány tanács ami jól jöhet.

A legnépszerűbb évszak az esküvők szempontjából természetesen a nyár. Hiszen ez az évszak ideális akár egy szabadtéri esküvőre, illetve lehetővé teszi, hogy napfényes időben, akár hajnalig mulatozzunk a lagzinkon pld. egy étterem teraszán, a nyári szellőben, hűsítő koktélokat kortyolgatva. Következzen néhány tipp a helyszínekkel kapcsolatban.
Foglaljuk le időben a kinézett esküvői helyszínt!

Amennyiben nyári időszakra esik a választásunk, akkor minél előbb érdemes elkezdeni a lehetséges helyszínek felkutatását és gyorsan is foglaljuk le jó előre, ha megtaláltuk a megfelelő termet, mivel a nyári időszak közkedvelt és sokkal gyorsabban betelnek a lehetséges esküvői helyszínek, legyen szó étteremről de akár egy kastélyról. Érdemes már 4-6 hónappal a nagy napot megelőzően belevágni a keresésbe.

A kültéri helyszín előnyei és hátrányai

Egy szabadtéri esküvői helyszín esetében mindenképpen készüljünk fel, hogy a lagzink okozta zaj esetleg gondot okozhat. Ha hajnalba torkolló mulatozást, táncot és hangos zenét tervezünk, akkor célszerűbb egy légkondicionált, illetve jól szellőztethető hely választása, ahol a mulatozás zaja nem zavarhat senkit, hiszen más esetben az éneklés, a hangos zene, zavaró lehet a környék lakóira nézve, ez pedig rányomhatja bélyegét a lagzinkra is. Az sem utolsó szempont, hogy szabadtéren kifejezetten oda kell figyelni a megfelelő hangosításra, hogy a nyílt térben a zene élvezhető legyen a vendégek számára.

Előnyei egy zárt esküvői helyszínnel szemben kézenfekvők: az évszak nyújtotta kellemes, romantikus hangulat, a szabadtéri szertartás utáni mulatozásnak teljesen más a hangulata, mint egy zárt helyiségé. A dekorációt, stílust illetően itt még inkább szabad kezet kapunk. A légkör sokkal felszabadultabbá válhat, mint egy zárt helyen.