Meghívók

Az esküvői meghívónknak tükröznie kell a vendégek felé esküvőnk stílusát. A jól megválasztott esküvői meghívó egyben kedvező indítása életünk egyik meghatározó és legszebb napjának. Itt is eláraszt minket a bőséges kínálat. Ezért adunk néhány támpontot, melyeket követve könnyebb lesz a megfelelő, színvonalas invitáló kártya kiválasztása.

Elegáns legyen vagy modern?

Először a meghívó stílusát kell eldöntenünk. Ezt elsősorban a házasságkötési ceremónia jellege határolja be, de a vendégek személye is hatással van a meghívó stílusára. Sok pár inkább tartja magát az elegáns, hagyományos stílusú meghívókhoz, azonban a modern szellemben elkészített meghívó is méltó invitálás lehet, az esküvőnk szellemétől függően. A két stílus is hordoz magában eltéréseket.

Az elegáns invitáló kártyákat általában diszkrétebb színvilág jellemzi, a fehér, illetve tört-fehér, alapszínként, az esküvő általános színvilágát tükrözve tökéletesen megfelel az elegáns stílusú meghívónak. A visszafogott, pld. pasztell színek is egyaránt tökéletesek, de akár az alkalomhoz illő piros is szóba jöhet.

Viszont fontos, hogy ne használjunk több féle alapszínt elegáns meghívó esetén, hogy egy dombornyomással vagy mintával kellően visszafogottá, de egyben izgalmassá tehessük.

Ha modern stílusú esküvői meghívóban gondolkozunk, abban az esetben használhatunk több féle alapszínt is. Itt elmaradnak szín és formabeli megkötések, azonban fontos, hogy harmonizáljanak egymással a meghívó színei, ezért is nem ritka, hogy egy egyszerű alapszín használata mellett egy színes mintát tesznek.

Amennyiben teljes mértékben egyedi meghívót szeretnénk, akkor a vicces, rajzos invitáló kártya tökéletesen megfelel a célnak. Ezt a fajta meghívót leginkább családias hangulatú esküvők esetében ajánlják., mivel ebben az esetben nem vesz el az esemény komolyságából sem, de már a meghívónkkal sugározzuk a vendégek felé a felszabadult légkőrt.

Naptáras vagy fényképes esküvői meghívó?

A meghívó hátoldalán a fiatal párról készült fénykép minden esetben emlékezetessé teszi a kártyát. Ez egy kedves és hasznos gesztus a vendégek felé.

A meghívó kártya hátoldalán szerepeltetett naptárnak funkcionális értelme is van, hiszen látható rajta a nagy nap dátuma, illetve csak az adott hónapban kiemelve látható, ezzel is különlegessé téve a kártyát.

Idézetes meghívók

Napjainkban már elengedhetetlen része az esküvői kártyának egy odaillő idézet. A legjobb választás, ha van közös kedvenc idézetünk párunkkal, ami odaillő, de számos frappáns, akár humoros idézetet találunk. A fő, hogy a betűtípusa, a szövege ne üssön el a meghívó egyéb színeitől, illetve stílusától. Érdemes jól megválasztani az idézetet, mely nem csak a gondolatainkat fogja magában hordozni, de maradandóan tükrözi egybekelésünk hangulatát is.

Csínján bánjunk a dekorációval!

Itt érvényesül a „kevesebb néha több” szabály. Szépíthetjük invitáló kártyánkat különböző dekorációs elemekkel is. Szalaggal is díszíthetjük, egyedibbé tehetjük, borítékos meghívó kártya esetében fontos, hogy a szalaggal együtt beleférjen a kártya a borítékba. De mindenképp ügyeljünk a felhasznált dekoráció mennyiségére, elkerülendő a csicsás, giccses megjelenést, ezért érdemes esztétikumban és funkcionalitásban egyaránt odaillő kiegészítőket használni.