Zenekar

A lagzink elengedhetetlen része a jó zene, ez meghatározza a hangulatot, főleg amikor már nagyban megy a mulatozás. Ha élő zenét szeretnénk esküvőnkön, akkor természetesen fontos a megfelelő esküvői zenekar kiválasztása. Szerencsénkre ma már kifejezetten esküvőkre specializálódott zenekarok sokaságából választhatunk.

Miután tisztában vagyunk a helyszínnel, az étteremmel és az olyan részletekkel, hogy zárt, szabadtéri, vagy részben szabadtéri lagzink lesz, illetve hogy vidéki vagy városi hangulatú ünnepségről lesz szó, és amikor már tudjuk a meghívottak ízlését is, akkor legfőbb ideje gondoskodni a megfelelő zenéről is. A számunkra megfelelő esküvői zenekar kiválasztását, megrendelését is érdemes minél előbb megejteni. Hiszen szezontól függően ők is le vannak előre foglalva.

A tökéletes esküvői zenekar minden jegyes pár esetében mást jelent. Függ ez a zenekar zenei választékától kezdve az általuk képviselt zenei stílustól, a hangszereik fajtájától, az énekesük hangjáig sok-sok szemponttól. Ezért, amikor nekilátunk a válogatásnak, törekedjünk a legszélesebben áttekinteni a kínálatot. Első ízben végezzünk egy szimpátia alapú szűrést. Mindenképp hallgassunk bele zenéikbe, ha esetleg rendelkeznek saját számokkal, akkor azokat is vegyük végig. Ha ezzel megvagyunk, eljött az ideje a személyes kapcsolatfelvételnek, hallgassuk meg élőben is a zenekart, tudassuk velük elképzeléseinket. Beszéljük át velük, hogy milyen szerepet is szánunk a zenekarnak. Mit szeretnénk, pld. a zene inkább csak a háttérben szóljon az ünnepség folyamán, vagy kommunikáljon az énekes a vendégekkel, pörgesse fel a hangulatot, esetleg azt szeretnénk, hogy egyben a ceremóniamester szerepét is betöltse?

Ha találkoznak az elvárásaink, illetve kölcsönös a szimpátia, akkor itt az ideje az árajánlatkérésnek. Azonban ha a banda elsőre tökéletesnek is tűnik, akkor is vegyük fel a kapcsolatot még néhány szóba jöhető zenekarral, hallgassuk meg őket, beszéljünk velük is. Ha néhány zenekar után is az első a befutó, akkor biztos, hogy jól döntünk. Az egyik legfontosabb dolog az esküvői zenekarral való egyeztetés során még, hogy ha már eldöntöttük melyik zenére fogjuk lejteni az első táncot, akkor a részletes egyeztetés során feltétlenül hallgassuk meg azt is a kiválasztott esküvői zenekar előadásában, mivel ez az első közös tánc, ami meghatározó része egy lagzinak és örök emlék lesz nem csak számunkra, de a vendégek emlékeiben is megmarad.

Lényeges továbbá, hogy a zenekar adja meg a kellő tiszteletet öltözködésében felénk, illetve vendégeink felé, tehát erre is térjünk ki. Fontos továbbá, hogy az esküvői zenekar kiválasztása nem egy olyan része az esküvő szervezésének, amin spórolni érdemes. Jellemző, hogy akik nagyon olcsón kínálják szolgálataikat, azok a zenekarok gyanúsak, a másik véglet képviselői pedig sokszor elérhetetlenek, mindemellett nem biztos, hogy a legdrágább egyben a legjobb is.

Röviden összegezve az ideális esküvői zenekar: önmagára igényes, rugalmas és alkalmazkodó-képes az elvárásainkkal és igényeinkkel szemben, rendelkezik kimerítő információs anyaggal, van kisugárzása, megnyerő, színvonalas élő előadást nyújt, rendelkezik esküvői tapasztalattal és széles esküvői repertoárral. Ne feledjük: a lagzink hangulata nagyban tőlük fog függeni!